Adrián Lištvan – Octavia Afrikou

Predstavujeme expedíciu prihlásenú do Expedičného fondu na rok 2024.

V prvom rade pôjde o dobrodružnú cestu, keďže plánujeme trasu cez Zapadnú Saharu. Výlet plánujeme na starej octavii 1 1.9 TDi, čo si myslím, že ešte zatraktívňuje našu expedíciu. Určite by sme chceli spoznať miestnu kultúru, jedlo a ďalšie veci, ktoré prídu spontánne.

Termín expedície: August 2024

Dĺžka expedície: Celý mesiac august

Počet ľudí: 3 osoby. 1 auto. Všetko Slováci.

Predpokladaný rozpočet expedície: Na osobu predpokladáme približne 2000e.

Jedinečnosť expedície: Pôjde o dobrodružnú jazdu do Afriky na starej jednotkovej octávii.

Záväznosť expedície a termínu: Na 90% si myslím, že je expedícia istá. Dôkazom sú predošlé dve vydarené expedície v roku 2022 a 2023. Rozdelili sme si už úlohy medzi sebou, ako plánovanie cesty, zabezpečenie technických prostriedkov, zisťovanie info o daných krajinách (víza, očkovania a ďalšie). To či pôjdeme alebo nepôjdeme nezáleží tak moc od finančných prostriedkov, ale určite by nám nejaké financie navyše pomohli a obohatili našu expedíciu. Expedíciu sme začali plánovať vo výraznom predstihu, čiže si myslíme, že je to viac než isté, že expedícia vyjde.

Plánované krajiny: Európske -Česko, Nemecko, Francúzsko, Španielsko, Gibraltár. Africké – Maroko, Západná Sahara, Mauritánia, Mali, Pobrežie Slonoviny (možno aj ďalšie krajiny ako Guinea ak pôjde všetko podľa plánu)

Predošlé skúsenosti s cestovaním, odkazy na blogy, stránky alebo reportáže: 2022 – Maľuchom po Balkáne, 2023 – Octaviou po Kaukaze