Zobrazuje sa všetkých 5 výsledkov

• Novinka

Jana Vaňková – Nepál – od najznámejších trekov až po výstup na Ama Dablam (6 812 m)

5,00 

Everest Base Camp Trek alebo Annapurna Base Camp Trek patria medzi najobľúbenejšie treky v Nepále. Veď kto by sa nechcel pozrieť pod najvyššiu alebo najnebezpečnejšiu horu sveta? V tejto prednáške sa pozrieme do najkrajších kútov nepálskych Himalájí a taktiež na dva výstupy – Lobuche East (6 119 m) a Ama Dablam (6 812 m). Ama Dablam patrí medzi najtechnickejšie a najkrajšie hory Nepálu, preto je aj výstup na túto horu sprevádzaný veľmi ťažkými podmienkami, ktoré ale rozhodne stojí za to prekonať.

• Archív

Maroš Matoušek – V stopách leopardov – výstup na Stok Kangri a trek v Ladakhu

2,00 

V stopách leopardov-je názov témy kde by som rád predstavil môj výstup na Stok Kangri a Markha Valley trek v Ladakhu. Rád by som okrem samotnej cesty opísal priebeh prípravy na takýto výstup a rôzne ťažkosti ktorým človek čelí, napr. ja som tam chytil v výškovu chorobu a liečil sa v nemocnici na kyslíku. Cestu som ustkutočnil počas septembra 2015. Boli so mnou aj dvaja kamaráti, Popradčania. Prezentácia bola nahraná v roku 2016. Dĺžka prezentácie 1:40 (100 minút)

• Martin Hájek – Výstup na 6476 m vysoký Mera Peak s málo známym trekom z údolia Arun do Lukly

5,00 

: Nepál – krajina pre dobrodruhov túžiacich zažiť dobrodružstvo v najvyšších horách planéty či romantikov hľadajúcich zmysel života počas pokojného putovania po prastarých cestách po stopách karaván jakov. Táto malá hornatá krajina dokáže nadchnúť naozaj každého! Martin Hájek sa s vami podelí o bohaté skúsenosti zo svojich vyše desiatich ciest do Nepálu a predstaví jeden z najmenej navštevovaných trekov v Himalájach – pozdĺž rieky Arun a cez 7 sediel z Tumlingtaru do Lukly, počas ktorého aj vy z pohodlia vašej obrazovky a bez zadýchania vybehnete na 6476 m vysoký vrchol Mera Peak. Najvyšší trekingový vrchol v Nepále! Na záver tiež navštívite aj údolie Káthmandu s jeho historickými mestami, pestrofarebnými trhmi a mystickými chrámami. Namasté a dovidenia!

Dĺžka prezentácie: 1:31 (91 minút)

• Archív

Richard Tesár – Vystup na Khan Tengri, Kirgizsko

2,00 

Prezentovaný bude výstup na vrchol hory Khan Tengri (7010 m.n.m.) v pohorí Tian Shan, so všetkými jeho krásami a strasťami. Výklad bude sprevádzaní fotografiami z výstupu a treku po ľadovci Inylchek.

Dĺžka: 45 minút. Prezentácia bola nahraná na celkom prvom festivale Cestou necestou v marci 2013 v Bratislave.

• Robo Vrlák – Denali Climb and Ski Expedition 2022

5,00 

Šestica Slovákov sa vydá na Aljašku aby vystúpili na najvyšší vrchol Severnej Ameriky na Denali 6190m. Avšak jeden krát nestačí a po aklimatizačnom výstupe cestou West Buttres sa dva tímy vydávajú do steny znovu. Každý tím ide inou cestou, aby na tohto obra vystúpili opäť. A tak v priebehu 7 dní stoja na vrchole Denali dva krát.

End of content

End of content